Trotoari su zaleđeni, evo par saveta kako da ne padnete!

Trotoari u ulice u Majdanpeku su zaleđeni, pogotovo ujutru i uveče. Iz tog razloga pišemo vam par saveta sa interneta i tome kako da se sačuvate, a da ne padnete na led.

Do klizanja i padanja na ledu dolazi zbog cipela. Da ne bi pali na led zimi, postoji nekoliko životnih hakova sa cipelama, o kojima će biti reči u današnjem članku.

Zalepite flaster

Veoma neobična metoda, koju mnogi sada savetuju. Ako zalepite 4-5 mrlja gipsa na đon, to će povećati prianjanje cipele i površinu leda. Ovo će sprečiti da cipele skliznu. Međutim, ovde postoje i nedostaci. Flaster ne može dugo ostati na cipelama i nakon nekog vremena će se oguliti.

Sirovi krompir

Krompir se preseče na pola i pravilno trlja đonom cipela. Cipele će prestati da klize. Istina, ovaj metod nije dovoljan dugo vremena. Nakon nekoliko kilometara, cipele će ponovo početi da klizaju.

Brusni papir

Brusni papir će sprečiti da cipele klize po ledu. Neophodno je iseći na male komade i zalepiti ih na đon. Ova metoda je pogodna za ljude koji većinu dana provode na ulici. Na kraju krajeva, ne smemo zaboraviti da “brusni papir” može lako pokvariti bilo koji pod.

Lak za kosu

Lak za kosu se ne sme koristiti za njegovu namenu. Na đonove čizama se prska lak. Međutim, ovde postoji nekoliko nijansi. Lak će brzo obrisati đonove cipela. Biće veoma skupo, s obzirom na to da pre svakog izlaska na ulicu morate naneti lak.