Ćuta danas u Majdanpeku podržao aktiviste na Starici!

Kopredsednik stranke Zajedno, poslanik i predsednik Odbora za zaštitu životne sredine u parlamentu Aleksandar Jovanović Ćuta obišao je danas sa pojedinim odbornicima Skupštine opštine Majdanpek i nekoliko građana planinu Staricu, gde kompanija Serbia Zi Đin Koper izvodi navidne radove na sanaciji kosina.

Jovanović je istakao da se svi oni koji su došli da brane planinu Staricu od miniranja koje izvodi Ziđin nalaze na zemljištu koje podjednako pripada svim građanima Srbije i postavio pitanje po kom zakonu jedna strana kompanija upada na zemlju koja nije njihova.

Jovanović je tražio od predstavnika kineske kompanije Ziđin hitan sastanak povodom miniranja na planini Starici, navodeći da će u suprotnom biti organizovan novi protest ispred ambasade Kine u Beogradu.

Sastanak je trebao da se održi danas, ali su iz kompanije Ziđin, kako navodi Jovanović, odbili da se sastanu sa njim.
Aktivisti koji se nalaze na planini Starica tvrde da im je privatno obezbeđenje koje je angažovala kompanija razrušilo kamp i da im je prenelo poruku rukovodstva da treba da se sklone sa Starice zbog nastavka miniranja i sanacija kosina.

Izvor: rtv.rs

Foto: Tanjug