Čovek koji je odbio da postupi po naređenju ZiĐin-a!

Saša Cvetković je jedan od pripadnika privatnog obezbeđenja kineske kompanije ZiJin, ali je na dan kada je trebao da izvrši naredbu da sruši kamp na planini Starici – istu odbio da izvrši.

“Duboko me je sramota što sam juče bio deo predstave na planini Starica iznad Majdanpema i najponiznije se izvinjavam stanovnicima i aktivistima koji brane planinu Staricu od rušenja.”, napisao je Cvetković na svom fejzbuk profilu.

On je objasnio da je tim iz obezbeđenja poslat na planinu Staricu bez instrukcija tj. da im nije rečeno gde idu i šta im je tačno posao.

“Nakon miniranja ostavljeni smo od strane naših pretpistavljenih, srpskih i kineskih radnika ZiĐina u sred šume, na otvorenom, lično sam sprečio rušenje kampa i preuzeo komandu nad celom petočlanom grupom tog dana, tako dako ima nešto protiv mene neka se obrati meni lično”, napisao je on.

“Ja sam odbio da danas dođem u Majdanpek i nikada neću da dignem ruku na Srbina i svoj narod koji se bori da sačuva svoj grad kao vi svoj Makdanpek i prelepu planinu Staricu”, napisao je on i dodao:

“Celu noć sam gledao klipove o planini Starici i šta se sve u stvari tu dešava, nije mi bilo dobro i da sam to znao nikada ne bih tu došao. Želim vam da istrajete h svojoj borbi”!