Televizije N1 i Nova S prekinule emitovanje programa u Srbiji

Televizije Nova S i N1 od ponoći 6. decembra emituju umesto redovnog programa telop sa crnim ekranom na kome je ispisana poruka “Mrak u Srbiji, bez slobodnih medija”.

Ove dve televizije koje posluju u okviru United Media posle ponoći su isti natpis objavile i na svojim društvenim mrežama, ali bez objašnjenja o čemu se tačno radi.

Evropska komisija: Srbija da stvori okruženje u kojem je sloboda medija nesmetana!

Novinar N1 televizije Nikola Radišić rekao je danas potrparolki Evropske komisije, ali i svima prisutnima u sali da su od ponoći televizije Nova S i N1 prekinule svoje emitovanje.

„Ne znam da li znate ali, nezavisni mediji Nova S i N1 prestali su danas sa emitovanjem programa. Sada se na ekranima vide natpisi ‘Mrak u Srbiji bez slobodnih medija’. To je protest zbog stanja medijskih sloboda u Srbiji“, kazao je Radišić.

Na njegovo pitanje, koje ujedno može da se protumači i kao konstatacija, portparolka Evropske komisije Ana Pisonaro rekla je da je slobodno izvešatanje, sloboda medija i pluralizam od značaja za svako demokratsko društvo.

„Mi smo upoznati s medijskom situacijom u Srbiji i očekujemo da Srbija implementirani akcioni plan o medijskoj strategiji. Očekujemo da Srbija stvori okruženje u kojem će sloboda medija biti nesmetana„, istakla je Pisonaro, piše Nova.rs.

Podsetimo, telezije Nova S i N1 od ponoći 6. decembra emituju umesto redovnog programa telop sa crnim ekranom na kome je ispisana poruka “Mrak u Srbiji, bez slobodnih medija”.

Performans u Skupštini: Poslanici Ujedinjenih, Zajedno, NDB, DS i NS podržali Novu S i N1, dok je Dverjanin razvio zastavu Kosovo je u Srbiji

Poslanici dela opozicije danas su, posle postavljanja poslaničkih pitanja, u skupštinskoj sali držali transparente na kojima je pisalo “Mrak u Srbiji, bez slobodnih medija”, u znak podrške televizijama Nova S i N1, koje su noćas prekinule program.

Televizije Nova S i N1 podržali su poslanici poslaničkih grupa Ujedinjeni, Moramo – Zajedno, Zeleno – levi klub, Ne davimo Beograd, Demokratska stranka, Narodna stranka.

Televizije Nova S i N1 od ponoći 6. decembra emituju umesto redovnog programa telop sa crnim ekranom na kome je ispisana poruka “Mrak u Srbiji, bez slobodnih medija”.

U isto vreme je i poslanik Dveri Borko Puškić držao zastavu na kojoj je pisalo „Nema predaje“ preko mape Srbije u čijem sastavu je i Kosovo.

Izvor: danas.rs/n1/vreme.com