Sinoć napeto ispred policijske stanice u Majdanpeku!

Aktivisti koji su proteklih meseci kampovali na planini Starici, sinoć su bili ispred policijske stanice u Majdanpeku nakon što je privatno obezbeđenje kineske kompanije ZiJin rasturilo njihov kamp.

Aktivisti i građani su se sinoć u 19 časova spontano okupili ispred policijske stanice u Majdanpeku zahtevajući odgovore na to ko je uništio njihov kamp i kako je privatna kompanija mogla da udalji ljude sa parcela za koje tvrde da pripadaju Republici Srbiji.

Među građanima koji su se sinoć okupili bili su i odbornici Vladimir Božić (Nedam!), Irena Barbulović (Nedam!) i Martin Bežinarević (Može i drugačije/1 od 5 miliona).

Barbulović je podnela prijavu policiji za ometanje javnog reda i mira, a Bežinarević je pokušao da podnese prijavu za povredu sloboda građana i da prijavi protest na planini Starici – što je policija odbila da uradi!

“Pokušao sam da prijavim protest na planini Starici kako bi na taj način zakonski sprečili ZiJIn da minira planinu Staricu. Policija je odbila da to uradi!”, objasnio je Bežinarević.

Nakon što se vest proširila, podrška aktivisitima je stigla i iz organizacija širom Srbije poput “Čuvara vatre”, “Ekološkog ustanka” i slično.