1 od 5 miliona: Ako država ne reaguje, narod će! ZiJin-ovo bahaćenje nedopustivo!

“Privatno obezbeđenje koje je unajmila kineska kompanija ZiJin rasturilo je kamp na planini Starici u Majdapeku, gde su aktivisti kampovali kako bi sprečili rušenje planine simbola grada.”, kaže u saopštenju pokret 1 od 5 miliona

Oni tvrde da je privatno obezbeđenje, privatne kineske kompanije rasturilo je kamp srpskih državljana, na teritoriji koja je vlasništvo Republike Srbije.

“Poslednjih nedelja je ova kineska kompanija namerno podizala tenzije u Majdanpeku i ulazila u direktne i indirektne sukobe sa narodom pokušavajući da otera aktiviste sa vrha planine Starice.”, kaže ovaj pokret.

Unajmljivanjem privatnog obezbeđenja i proterivanjem aktivista sa vrha planine Starice dokaz je da je država Srbija prodala zapravo ceo grad Majdanpek ZiJinu.

Ovakvim postupkom je ova kineska kompanija otvoreno proglasila “rat” Majdanpečanima i nedvosmislen stav da će se planina Starica rušiti.

“Nakon ovog postupka Vlada Republike Srbije ili da reaguje i zaštiti narod ili će narod zaštititi sam sebe. Zaštitićemo se kako znamo i umemo, ali onda ni mi nećemo mariti za mnoge stvari kao što sada ne mare ni država ni ZiJin”, rekao je u pisanoj izjavi Martin Bežinarević, odbornik SO Majdanpek i kopredsednik Pokreta #1od5miliona.