Potpisani ugovori o energetskim subvencijama

Potpisivanjem trojnih ugovora između Opštine Majdanpek, korisnika subvencija i izvođača radova praktično je počela realizacija mera energetske efikasnosti na području majdanpečke opštine, za šta je opredeljeno 20 miliona dinara. Kao i prošle godine najviše interesovanja među građanima bilo je za zamenu stolarije.

Potpisivanjem trojnih ugovora između Opštine Majdanpek, korisnika subvencija i izvođača radova praktično je počela realizacija mera energetske efikasnosti na području majdanpečke opštine.

“Kao i prošle godine najviše interesovanja među građanima bilo je za zamenu stolarije, za šta se prijavilo 99 domaćinstava, a među pristiglim prijavama našle su se i tri stambene zajednice. Rok za završetak radova je 45 kalendarskih dana, međutim, ovaj rok biće produžen dok kompletan posao ne bude završen.”  kaže Mirjana Cakić Mladenović, iz Odeljenja za privredu i javne delatnosti.

Inače, ove godine za realizaciju mera energetske efikasnosti lokalna samouprava je izdvojila deset miliona dinara, koliko i nadležno ministarstvo, ali zbog slabijeg interesovanja, ova sredstva nisu u potpunosti utrošena.

Izvor: Radio televizija Bor