JP „Vodovod“ odobrena dva javna rada u vrednosti od 4,5 miliona dinara iz opštinskog budžeta

Majdanpečka lokalna samouprava i ove godine će , u skladu sa Lokalnim akcionim planom zapošljavanja opštine Majdanpek za period 2023 – 2025. godina finansirati realizaciju pet javnih radova koje će sprovoditi četiri opštinska komunalna preduzeća. Majdanpečkom “Vodovodu” odobrena su dva ukupne vrednosti oko 4,5 miliona dinara.

Javno preduzeće “Vodovod” Majdanpek realizovaće dva javna rada, jedan traje 12, a drugi četiri meseca.

Na uređenju rastinja oko vodozahvata “Pustinjac” i novog majdanpečkog groblja tokom 12 meseci biće angažovano pet radnika i za javni rad “Održavanje, obnavljanje i uređenje javne komunalne infrastrukture u Majdanpeku” odobreno je nešto manje od četiri miliona dinara.

Drugi javni rad traje četiri meseca i odnosi se na postavljanje novog potisnog cevovoda, gde će na ovaj način biti radno angažovana dva radnika, a iz opštinskog budžeta je za ove namene opredeljeno skoro 530.000 dinara.

Lica angažovana na javnim radovima primaće mesečnu naknadu od 40 hiljada dinara, što je za deset više u odnosu na prethodnu godinu.

Opština Majdanpek je inače ove godine opredelila ukupno 19,5 miliona dinara planiranih za pet ovogodišnjih javnih radova.

Izvor: danas.rs