Elvira Jovanović: paljenje imovine ZiJin-a delo bitangi, kukavica i mrzitelja Majdanpeka!

Zamenica predsednika opštine Majdanpek, Elvira Jovanović, osudila je na svom fejzbuk profilu kako je ona navela “paljenje imovine i napad na radnika kompanije Ziđin”.

Ona tvrdi da se ovakav incident nije desio u istoriji grada sve do sinoć, te navodi kako odgovorni za paljenje bušilice koja pripada ovoj kineskoj kompaniji jeste čin “bitangi, kukavica i mrzitelja Majdanpeka”.

“Nemojte samo da neko kaže da to ima veze sa nezadovoljstvom . Čime su ti huligani nezadovolјni toliko da bi spalјivali i tukli? Da li time kako opština funkcioniše od dolaska Ziđina, ili kako su pomogli privredu naše opštine, da li su nezadovolјni sa više radnih mesta u opštini koja danas ima duplo veći budžet. A i da su najnezadovolјniji, nemaju pravo da razbijaju.”, kaže Jovanovićka.

Ona je javno upitala “Da li se tako dolazi do demokratije, kad se pali i bije, da li se tako dolazi do preporoda društva?”, pa dodala da ne zna kolika je materijalna šteta na mašini, ali je nematerijalna mnogo veća.

“Bacili su lјagu na Majdanpek i sve Majdanpečane. Apleujem na policiju da više ne dozvoli da se vrši teror nad kompanijom.. Majdanpečani su ovo emotivno teško doživeli i sinoć su bili veoma uznemireni, što sam videla kroz brojne reakcije najšire javnosti. Ljudi su očajni i doživalјavaju da je neko napao njihovu egzistenciju.”, tvrdi zamenica predsednika opštine Majdanpek.

Ona je potom apelovala na građane da “niko ne pokušava da uzima pravdu u svoje ruke”, te da je potrebno dopustiti policiji da radi svoji posao.

“Ne želim da poistovetim najveći deo lјudi koji se ne slaže sa radovima na Starici sa huliganima. Nije u pitanju građanski bunt protiv kompanije Ziđin već varvarstvo nekolicine.”, kaže Elvira Jovanović.

“Klјučna poruka je da će opština nastaviti da radi i sarađuje sa Ziđinom, da se bori za nova radna mesta, da dovodimo nove investitore, da obnavlјamo i gradimo škole i obdaništa, dečija igrališta i putnu infrastrukturu, da budemo dobro mesto za život vrednih i pristojnih lјudi sa različitim političkim ubeđenjima, ali lјudi koji vole Majdanpek i Srbiju. Volela bih da ovi izgrednici plate materijalnu štetu, pošto su tako lepo vaspitani, jer ćemo ovako svi morati da platimo. Ono što niko ne može da naplati, to je lјaga koju su stavili na Majdanpek i poslali lošu sliku novim investitorima i posetiocima opštine Majdanpek.”, zaključila je ona.

Celu objavu zamenice predsednika opštine Majdanpek, Elvire Jovanović, možete pogledati u objavi ispod:

Izvor: facebook/Elvira Jovanović

Foto: screenshot