Bežinarević: lokalna i republička vlast glavni krivci za incident na Starici!

Kopredsednik pokreta #1od5miliona i odbornik SO Majdanpek, Martin Bežinarević, rekao je u pisanoj izjavi da je više puta upozoravao da će doći do fizičkih sukoba na planini Starici ukoliko vlast nastavi da ignoriše problem. Sinoć je kamp aktivista srušen, a jedna mašina kineske kompanije ZiJIn zapaljena.

„Krivci za incident koji se sinoć dogodio na planini Starici su predstavnici lokalne i republičke vlasti koji su ignorisali problem naroda, pa je narod u toj situaciji prinuđen da se sam brani, uzeo pravdu u svoje ruke“, rekao je Bežinarević.

On je objasnio da je planina Starica deo identiteta svih Majdanpečana, te da je narod brani kako bi zaštitio svoju istoriju, zdravlje i prirodu.

„Aktivisti na planini brane Staricu, ta planina je simbol našeg grada i nije im potrebna ni Zorana Mihajlović, ni Ćuta, ni Marinika, ni Đilas da bi je branili. Narod Majdanpeka brani svoju planinu zato što je ona deo našeg identiteta – deo svih nas.“, napomenuo je Bežinarević i dodao da se borba svodi na dve stvari: život ili profit po cenu zdravlja.

„Nikada ne smemo da dozvolimo da se komšije međusobno pobiju, a pogotovo ne zarad profita nekoga koga ni ne poznaju.“, zaključio je on.