Bežinarević pretio Draganu Popoviću?

Na sednici Skupštine opštine Majdanpek, održane 30. Juna, razmenjene su brojne “teške reči” i tako je prirodno jedna vrlo ozbiljna pretnja ostala bez pažnje javnosti.

Naime, na samoj sednici je odbornik opozicije Martin Bežinarević nazvao predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića “ludakom”, na šta je usledela i reakcija samog predsednika opštine Majdanpek Dragana Popovića.

Popović je Bežinareviću rekao da “mržnja nikada nije dobra”, ali Bežinarević na to nije ostao nem.

“Ne mrzim ja ni Vas, ni predsedika, verujte mi. Želim vam da vas narod nikada ne mrzi. Ako vas narod mrzi, onda su i protesti malo drugačiji”, rekao je Bežinarević.

Na pitanje Dragana Popovića “da li ovo da shvatim kao pretnju”, Bežinarević je odgovorio:

“Pa ne kao pretnju, shvatite kao upozorenje”

Bežinarević je objasnio da “dok su protesti za nešto. Za Majdanpek, za životnu sredinu” onda je vlast sigurna. Kada su protesti ispunjeni mržnjom protiv vlasti, rekao je, vlast nije sigurna i onda treba da strahuje.

U kasnijim intervjuima za neke kablovske televizije Bežinarević se osvrnuo na svoju izjavu u Skupštini opštine Majdanpek i dodao da se plaši da se “incidenti sa sednice ne preliju na ulice, pa da naprednjake jurimo po gradu”.

Nesumnjivo je da će ovaj saziv SO Majdanpek biti zanimljiv, a tome u prilog ide i činjenica da su sve sednice od početka zasedanja ovog saziva trajale po 6 sati.

Da li je Bežinarevićevo “upozorenje” upućeno predsedniku opštine Majdanpek Draganu Popoviću opravdano, ostavljamo vama da zaključite.

Foto: PrintScreen prenosa sednice