Majdanpek dobija novu toplanu na biomasu!

Predsednik opštine Majdanpek Dragan Popović potpisao je pre par nedelja, u zgradi Vlade Srbije, ugovor za izgradnju toplane na biomasu u Majdanpeku. Ovo je deo programa “Podsticanje razvoja obnovljive energije – razvoj tržišta biomase u Republici Srbiji”.

Ovaj projekat košta 5,5 miliona evra, a kako bi ove troškove pokrili, opština Majdanpek je od nemačke razvojne banke uzela kredit u oznosu od 4,5 miliona evra sa rokom otplate od 18 godina.

“Opština Majdanpek ovim dobija mnogo. Obezbeđuje stabilno i sigurno grejanje narednih 30 godina. Nećemo imati nikakav problem sa energentima, imaćemo grejanje 24 sata”, rekao je Popović.

Ovoj konferenciji je prisustvovala i ministarka rudarstva i energetike koja je objasnila da će uskoro biti raspisan tender za izvođača radova, a da će Majdanpek imati čistiji vazduh obzirom da će se umesto mazuta koristiti obnovljiv izvor energije.

Potpisnici ovog ugovora su predsednik opštine Majdanpek – Dragan Popović, ministarka rudarstva i energetike – Zorana Mihajlović, direktor javnog komunalnog preduzeća “Majdanpek” – Đorđe Roškić i ambasador Savezne Republike Nemače Tomas Šib.

Foto: PrintScreen ZaMedia