Bežinarević na sastanku u JP Putevi u Majdanpeku: deponija u Majdanpeku u sklopu rudnika!

Kopredsednik pokreta #1od5miliona i odbornik SO Majdanpek, Martin Bežinarević, bio je danas na sastanku sa VD Direktorom Javnog preduzeća putevi i građevinsko zemljište u Majdanpeku, Ivanom Nikolićem.

„Jedino preduzeće koje smo kao odbornici opozicije pohvalili na prethodnoj sednici bilo je upravo ovo. Mislim da smo u pandemiji shvatili značaj radnika koji se brinu o tome da naše ulice budu čiste“, rekao je Bežinarević ali dodao da je izrazio zabrinutost za samo odlaganje otpada u Majdanpeku.

„Ono što mi je gospodin Nikolić objasnio jeste da je deponija u Majdanpeku zapravo u sklopu rudnika te da se otpad (kao i u celoj Srbiji) samo odlaže pod zemlju. Kada je u pitanju plastična ambalaža koja se odlaže u posebnim kavezima, Nemačka kompanija koja je tu ambalau otkupljivala, je napustila Srbiju. To znači da je Srbija ostala bez regulisanog načina odlaganja plastične ambalaže i ona se već duže vreme samo gomila. Kako ne bi plivali u plastičnom otpadu, država mora hitno da reaguje“, rekao je Bežinarević.

On je dodao da je direktoru postavio pitanje i u vezi sporne parcele 624/1 na kojoj je kineska kompanija izgradila objekat. 

„VD Direktor mi je rekao da po njegovim saznanjima to zemljište nije građevinsko te da se u katastru vodi samo kao „zemljište“ i to u vlasništvu Srbije, ali je naglasio da ne zna da li je država to nekome dala na korišćenje ili ne“, preneo je Martin Bežinarević.

Bežinarević je u okviru najavljene akcije na sednici SO Majdanpek inicirao sastanke sa svim direktorima javnih preduzeća u opštini Majdanpek.

„Meni je važno da razgovaramo kako bi zapravo videli kakve sve probleme ima opština Majdanpek i sam grad. Na samoj sednici je razgovor nemoguć, zato moramo makar nakon sednice da razgovaramo kako bi dobili odgovore na određena pitanja“, saopštio je odbornik SO Majdanpek, Martin Bežinarević.