Još jednom aktivisti sa Starice određen pritvor od 30 dana!

Aktivista M.V. iz Majdanpeka za kojim je bila raspisana potraga zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela ugrožavanje sigurnosti i izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti, javio se u pratnji svog advokata nadležnom tužilaštvu, saopštila je PU Bor.

Za Majdanpečaninom M. V. ( 50) prema navodima iz saopštenja PU Bor intenzivno se tragalo više dana, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela ugrožavanje sigurnosti i izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti .

M.V. se u pratnji svog advokata javio nadležnom tužilaštvu. Osumnjičenog je nadležno tužilaštvo saslušalo, a nakon saslušanja sudija za predhodni postupak odredio mu je pritvor do 30 dana.

Prema navodima iz policisjkog saopštenja, sumnja se da su M. V. i još pet lica, koja su ranije bila uhapšena, 24. septembra, oko 23.30 časova, maskirani ušli u “Donji deo grebena” na planini Starica i fizički napali kineskog radnika koji je upravljao radnom mašinom.

-Кako se sumnja, najpre su ga izvukli iz kabine, više puta udarili, a potom kamenicama gađali radnu mašinu kineske firme “Jinshan construction” i na njoj izazvali požar.Кineski radnik lakše je povređen, a pričinjena materijalna šteta na radnoj mašini procenjuje se na oko 150.000 američkih dolara- navodi se u saopštenju PU Bor.