EU: Smeniti načelnika policijske stanice u Majdanpeku

Ekološki ustanak saopštio je da je došao u posed dokaza o povredama koje su tokom ispitivanja u policijskoj stanici Majdanpek nanete aktivisti Draganu Dmitroviću, a kojeg su u toku saslušanja tukli inspektori.

U saopštenju Ekološkog ustanka, u kojem su i fotografije povreda Dmitrovića, zahteva se hitna ostavka načelnika Policijske uprave u Boru.

„Zahtevamo hitnu ostavku načelnika PU Bor i smenu svih policajaca koji su učestovali u iznudi priznanja Dragana Dmitrovića, aktiviste od koga su pripadnici policije upotrebom sile iznudili potpisivanje priznanja“, kaže se u saopštenju.

Podseća se da je on iz policijske stanice prebačen u Opštu bolnicu u Majdanpeku, gde su mu u izveštaju lekara specijalice konstatovane telesne povrede.

U slučaju Dragana Dmitrovića, evidentno je da se policija nije pridržavala postupanja po domaćim i međunarodnim uakonima i pravilima, ističe Ekološki ustanak.

„Načelnik Policijske uprave Bor je na Odboru za zaštitu životne sredine (skupštine) rekao da preuzima svu odgovornost. Apelujemo na načelnika da, makar sada postupi časno i u skladu sa svojom profesijom, podnese ostavku, kao i da ceo lanac u policiji bude smenjen“, zaključuje se u saopštenju

Podsetimo, Policijska uprava Bor saopštila je juče da nisu tačne tvrdnje 48-godišnjeg muškarca iz tog grada da su ga policajci u Policijskoj stanici u Majdanpeku tukli i navela da će protiv njega, po nalogu nadležnog tužilaštva, biti podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje panike i nereda.

Izvor : N1