MUP: Uvodimo stalno prisustvo i pojačane kontrole na Starici

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova intenzivno rade na identifikaciji i pronalasku nepoznatih lica koja su na planini Starica napala radnika kineske kompanije “Jinshan Construction” i oštetila bušilicu kojom je upravljao, saopštio je MUP.

Odmah pošto je u kasnim večernjim časovima radnik ove kineske kompanije policiji prijavio da je fizički napadnut od strane troje maskiranih lica dok je upravljao radnom mašinom-bušilicom, policijski službenici Policijske stanice u Majdanpeku su izašli na mesto događaja, izvršili uviđaj i konstatovali da je izgorela kabina bušilice sa komandama, navodi se u saopštenju.

O celokupnom događaju obavešteno je i Osnovno javno tužilaštvo u Negotinu, a radniku kineske kompanije „Jinshan Construction“ su u Hitnoj službi konstatovane lake telesne povrede.

„Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova preduzimaju sve neophodne mere i radnje kako bi što pre rasvetlili ovaj slučaj, a po naredbi ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina od danas će pripadnici policije pojačanom kontrolom i stalnim prisustvom nadgledati dešavanja na planini Starica i u opštini Majdanpek“, dodaju iz MUP-a.

Izvor: N1