TRAGEDIJA: Završio noćnu smenu, krenuo kući i umro u autobusu!

Radnik V. Z. (40) zaposlen u pogonu Flotacije Rudnika bakara u Majdanpeku preminuo je u ranim jutarnjim satima, 13. 05. u nedelju, u autobusu vraćajući se iz treće smene.

Njegove kolege i meštani su u šoku. Vest o smrti V. Z. koga svi poznaju kao nekadašnjeg rukometaša juče se brzo proširila gradom.

– Strašna tragedija. Ne mogu da verujem šta sam jutoros čuo. Radio je u pogonu rudnika gde se ruda skladišti u neke bunkere i odlazi na flotiranje, gde je ogromna prašina. Kako kažu, V. Z. se pred kraj smene požalio da mu nije dobro, međutim u tom trenutku nije bilo vozila kojim bi ga spustilli u majdanpečku Hitnu službu Doma zdravlja i on je rekao kolegi kome se prethodno požalio na bolove u grudima, da će sačekati autobus. Ušao je u prvi koji je išao deset kilometara dužim putem, jer mu je verovatno bilo mnogo loše i nije mogao da sačeka autobus koji je prevozio njegovu smenu.

Vozač autobusa je pokušao da ga probudi kad je autobus stigao na Majdanpečku autobusku stanicu, mislivši da je zadremao od umora, međutim, sve je bilo uzalud. Odmah su pozvali policiju, Hitnu pomoć, nadležne ali jadan  čovek nije izdržao preminuo je u sedištu autobusa, još verovatno tokom vožnje- priča za “Informer” jedan od potresenih radnika koji je poznavao V. Z.

Bio je ugledni sportista tek na pragu pete decenije i kažu, omiljen kolega.

– Ne mogu da verujem. Kupio je nov automobil skoro i dogovorili smo se, kada smo se sreli, da ga pogledam i prekontrolišem. Bio je i član našeg sindikata, vrlo dobar momak- sa setom priča jedan od zaposlenih u rudniku i poznanik V. Z.

Radnici treće smene komentarisali su da su rudnički poslovi vrlo teški i naporni. Saglasni su da bi trebalo da se više povede računa o radnicima i njihovom zdravstvenom stanju, jer na pojedinim mestima u pogonima nema dostupnog signala i dostupne mreže za sve mobilne telefone pa je u tom pogledu, kažu  i strah još prisutniji kada ne može da se odreaguje onda kad je to preko potrebno.

Prema nezvaničnim informacijama još nije potvrđeno da li će telo preminulog radnika V. Z. (40) biti poslato na obdukciju.

Izvor: informer.rs