Tehnička škola u Majdanpeku sa 60 praznih mesta

Nakon prvog kruga upisa u srednje škole, Tehnička škola u Majdanpeku ostala je sa skoro 60 praznih mesta, dok je smer “Operater maškinske obrade rezanjem” pred gašenjem, piše danas.rs.

Kako je dnevni list danas preneo, majdanpečki osmaci se nisu opredelili za srednju školu u svom rodnim gradu već su odlučili da srednje obrazovanje nastave u drugoj opštini.

Za smer “Operater maškinske obrade rezanjem”, koji je treći stepen, opredelilo se svega 6 đaka, što ovaj smer stavlja pod znakom pitanja.

Dnevni list Danas preneo je izjavu direktora tehničke škole Dragoslava Jankovića:

“Ovo odeljenje je pod znakom pitanja zbog malog broja upisanih, a kako se radi o učenicima koji na prijemnom ispitu nisu prešli prag znanja i u školi nema nijednog drugog obrazovnog profila trećeg stepena, u ovom trenutku ne znam kako će problem biti rešen”, rekao je Janković.

Direktor Janković podseća da je i ranije ukazivano na činjenicu da se svake godine povećava broj đaka koji školovanje nastavljaju van Majdanpeka, čak iako uče za zanimanja kojih ima u majdanpečkim srednjim školama.

Jedan od razloga je i to što je Tehnička škola par godina unazad “podstanar” u zgradi OŠ “MIhajlo Sporić” u Majdanpeku i nema odgovarajuće uslove za izvođenje nastave i redovne i praktične.

,,Upis je kao i prošle godine, dosta je učenika otišlo van opštine jer niko ne želi da žrtvuje decu zbog nerazumnog odnosa opštinske strukture prema prosveti. Obećano je da će školska godina početi u našoj zgradi, pa se nadam da će se stanje popraviti” zaključio je Janković.

Izvor: danas.rs