Petar Đurić u Majdanpeku: Što je za kineze kineski zid, za nas je Starica!

Osnivač pokreta “Ćale ovo je za tebe”, Petar Đurić, bio je danas u Majdanpeku i tom prilikom održao konferenciju ispred direkcije rudnika “ZiJin” zajedno sa odbornicom grupe građana “Može i drugačije” Snežanom Todorović.


“Kada gosti dolaze kod domaćina u kuću, oni poštuju pravila domaćina. Nažalost, taj domaćin je ovog puta protiv samog sebe, a to je Vlada Republike Srbije koja ZiJinu daje dozvolu za miniranje”, rekao je Đurić ispred direkcije ZiJin.

Snežana Todorović je rekla da je narodu vrlo jasno da “nas je država prodala” i postavila pitanje zašto je država partnera pronašla u nekome ko ne poštuje zakone Republike Srbije.

“Ja bih pitala same Kineze. Kada bi došli da srušimo samo jedan deo kineskog zida, kako bi se osećali?”, upitala je Todorović i poručila: “Nemojte nas lagati da to radite u preventivne svrhe kako bi se sanirala nekakva šteta”.

Ona je dodala da “ukoliko oni (ZiJin) odluče da se sutra ruši grad, da će se Majdanpek rušiti” i zaključila rečima “Ne damo Staricu”.

Đurić je za kraj pozvao i poznate Majdanpečke sportiste Ramba Petkovića i Petka Trbovića da podrže inicijativu “Ne damo Staricu”.

Celu konferenciju za medije možete pogledati u vidu ispod koji je preuzet sa fejzbuk profila Petra Đurića.