Suđenje Bežinarević VS načelnik policije: rad MUPa mora da bude javan dokle god ga narod finansira!

Pokret #1od5miliona je saopštio danas da je održano još jedno suđenje kopredsedniku tog pokreta i odborniku SO Majdanpek, Martinu Bežinareviću, a po privatnoj tužbi načelnika policijske stanice u Majdanpeku, Srđana Milutinovića.

Milutinović je Bežinarevića tužio za uvredu, a nakon što je kopredsednik Pokreta #1od5miliona reagovao na navode objavljene u medijima da je načelnik policijske stanice fizički napao jednu Majdanpečanku, i to usred policijske stanice.

“Na današnjem suđenju sam od svedoka, inače zaposlenih u MUP-u, čuo frapantnu izjavu. Oni su mene pitali zašto sam reagovao na nešto što se desilo u policijskoj stanici ako nisam bio prisutan i odkud mi pravo da komentarišem”, rekao je Bežinarević i dodao:

“Dokle god građani plaćaju rad policajaca, oni su podložni i kritici i nadzoru građana. To što se dogodi u stanici nije privatna stvar, već javna i o tome mora da se govori. Kao predstavnik političke organizacije, kao odbornik ali najvažnije – kao građanin Republike Srbije imao sam apsolutno pravo da reagujem”, zaključio je Bežinarević.

Naredno ročište u ovom slučaju zakazano je za 26. januar. Inače, ovo je jedan od ukupno pet sudskih procesa koji se trenutno vode protiv kopredsednika Pokreta #1od5miliona. Bežinarevića je tužila i zamenica predsednika opštine, a takođe su u toku i prekršajni postupci povodom protesta ispred Republičke izborne komisije u izbornoj noći i povodom učešća u blokadi tokom ekološkog protesta.

Izvor: 1od5miliona.rs

Foto: skrinshoot/1od5miliona.rs