Kafane u Majdanpeku zatvorene za novogodišnje veče; dočeka u parku nema.

Kraj kalendarske godine sve je bliži i uveliko se rezervišu i prodaju novogodišnji aranžmani. Ukoliko se nisu odlučili da najdužu noć u godini i onih para dana pride provedu van svoga mesta, stanovnicima majdanpečke opštine izbor je sužen jer najveći deo ugostitelja neće u svojim lokalima organizovati doček.

U jedinom hotelu u Majdanpeku, kako su Danasu rekli, organizuju doček Nove godine. Svečana večera je po principu ol inkluziv i karta po osobi košta 4.900 dinara. Prodaja ide dobro, preostalo je još malo mesta.

Hotel u Donjem Milanovcu, kako su nam rekli, odustao je od prodaje novogodišnjeg aranžmana. Cena od 350 evra za tri polupansiona sa svečanom večerom, kako kažu, nije mogla da pokrije troškove pa su stopirali rezrevacije i prodaju aranžmana.

Što se restorana i kafana tiče, blic anketa među ugostiteljima po metodi slučajnog uzorka, pokazala je da će i kafane u najluđoj noći u godini najverovatnije biti zatvorene, tako da stanovnicima majdanpečke opštine preostaje doček „u krugu porodice“ jer se ni u Majdanpeku ni u Donjem Milanovcu ne organizuje doček na otvorenom ili putovanje u neki od obližnjih gradova.

Izvor: danas.rs