Počela rekonstrukcija dečijih igrališta

Naši najmlađi sugrađani iz dana u dan dobiju nova, savremena, a pre svega bezbedna igrališta.

U okviru projekta opštine Majdanpek po kome je planirana rekonstrukcija i usaglašavanje dečijih igrališta sa Pravilnikom o bezbednosti dečijih igrališta, biće urađena rekonstrukcija dečijih igrališta na 17.lokacija na teritoriji opštine Majdanpek.

Igrališta su veoma funkcionalna, sa postavljenim savremenim i modernim spravama za decu. Tobogani, klackalice, ljuljaške i druga oprema, ukrasili su igrališta, čime je u svakom delu naše opštine stvoren lep kutak za naše najmlađe.

„Opština Majdanpek planski, sistematski i metodološki rekonstruiše dečija igrališta na teritoriji cele opštine. Bezbednost dece nam je na prvom mestu i zato želimo da sva igrališta na teritoriji opštine Majdanpek učinimo bezbednima za naše najmlađe. Svi rekviziti urađeni su po najvišim standardima u pogledu bezbednosti dece. Želim da iskoristim ovu priliku i da sa ovog mesta uputim apel svim građanima da čuvaju dečija igrališta i adekvatno Ih koriste . Nemojte uništavati prostor kako ne bi bila ugrožena bezbenost mališana.“ Izjavila je zamenica predsednika opštine Majdanpek Elvira Jovanović.

Vrednost rekonstrukcije 17. igrališta iznosi 39 miliona dinara.

Izvor: glasmajdanpeka.rs