Opšta bolnica u Majdanpeku bez brojnih lekara specijalista!

U Opštoj bolnici Majdanpek je već godinama prisutan problem nedostatka lekara specijalista.

Trenutno najviše nedostaju specijalisti interne medicine, ginekologije i pedijatrije, a problem se kratkoročno rešava angažovanjem penzionisanih i lekara iz drugih sredina.

U Opštoj bolnici Majdanpek već dugi niz godina prisutan je problem nedostatka lekara specijalista. Doktor Marko Radulović, v.d. direktora ove ustanove to objašnjava lošom kadrovskom politikom koja je vođena, ali i činjenicom da su mladim lekarima često male bolnice, poput majdanpečke, bile prilika da ostvare specijalizaciju, nakon koje bi odlazili u veće centre, koji pružaju mogućnost za napredovanje.

Trenutno nam najviše nedostaju specijalisti interne medicine, ginekologije i pedijatrije. Ovaj problem rešavamo  angažovanjem  penzionisanih i lekara iz drugih sredina, kao i povremenim dolaskom specijalista Kliničkog centra Srbije sa kojima je lokalna samouprava sklopila ugovor o saradnji”, kaže dr Marko Radulović.

Prema njegovim rečima, Opština je spremna da se uključi i u dugoročno rešavanje ovog problema, između ostalog, obezbeđivanjem kadrovskih stanova za nedostajuće lekare specijaliste.

Izvor: Radio televizija BOR