NOVI DETALJI MISTERIOZNOG SLUČAJA! Tužilaštvo: “Mislimo da se radi o samoubistvu, ali čekamo forenzičke rezultate”

Tačno sedam dana je prošlo od kako je nađeno telo lovca Novice A. (49) na travnjaku, ispred zgrade u kojoj je živeo u Majdanpeku.

Telo nesrećnog čoveka pronašao je otac Petar A., kada je krenuo u prodavnicu, ugledavši samo futrolu lovačkog karabina kraj svog sina, koji je imao ranu na glavi.

Dolaskom policije, lovački karabin iz koga se navodno ubio Novica A., pronađen je na 35 metara udaljenosti i bio je sakriven iza obližnje šupe za drva, sakriven u žbunu i prekriven limom.

Nakon uviđaja, telo muškarca poslato je na obdukciju kojom bi trebalo da se utvrdi tačno vreme i uzrok smrti. Sa druge strane, krvavi lovački karabin, policajci su odneli na veštačenje kako bi se utvrdilo čija je krv i ko je iz njega pucao.

U međuvremenu, Ksenija Branković, tužilac Višeg javnog tužilaštva u Negotinu, izjavila je za Informer da je tužilaštvo i dalje pri stavu da se Novica A. ubio, ali da se čekaju forenzički rezultati.

–  Za sada još uvek nemamo rezultate veštačenja. To će se znati tek za dve nedelje. Čitav postupak je u toku. Ipak, i dalje mislimo da je u pitanju samoubistvo, ali ne želimo ništa da prepustimo slučaju i zato se čekaju rezultati obdukcije, ali i forenzike. Mora se utvrditi kako je puška nađena na jednom mestu, a telo nastradalog na sasvim drugom – kaže Ksenija Branković.

U međuvremenu na forenzička ispitivanja poslata je i odeća Petra A., oca nastradalog muškarca, koja je bila umazana krvlju, a saslušan je i blizak prijatelj Novice A., koji je bio sa njim u kontaktu pre smrti.

Otac u kući pronašao bombu

Podsećamo, otac Novice A. (49) rekao je prilikom policijskog uviđaja da je njegov sin u legalnom posedu imao dva lovačka karabina i jednu vojnu pušku. Za četvri lovački karabin koji je policija pronašla u stanu nakon tragedije, kako je rekao policajcima, nije znao. On je policiji prijavio i ručnu bombu koju je potom smrti sina pronašao u kući.

Izvor: informer.rs