Leskovo i Valja Prerast i dalje pod vodom – ŽELEZNIČKI SAOBRAĆAJ OBUSTAVLJEN!

Štab za vanredne situacije opštine Majdanpek proglasio je vanrednu situaciju zbog velikih poplava u selu Leskovu i turističkom mestu Valja Prerast.

Tokom minulog vikenda bujični potoci usled obilnih padavina uništili su ovaj kraj, šteta je ogromna, a putevi ni danas nisu prohodni kao ni pruga Zaječar – Beograd, javlja reporter informera.

 – Vanredna situacija je proglašena za područje sela Leskova i sela Debeli Lug kod železničke stanice, kao i za područje Rudne Glave i Beli Izvorac u blizini turističkog lokaliteta Valja Prerast koja su najviše stradala. Komisija za procenu pričinjene štete narednih dana će izaći na teren kako bi se tačno utvrdilo kolika je šteta naneta žiteljima ovih područja i kako bi se sve nadokanadilo – kaže Dejan Đorđević, koordinator Štaba za vanredne situacije na teritoriji Opštine Majdnapek.

U delu sela Debeli Lug kod železničke stanice i dalje je obustavljen železnički saobraćaj jer je nabujali potok Mao Leskovo oštetio i deo pruge na toj deonici.

– Katastrofalno je stanje. Kiša i dalje pada. Ogromna je šteta naneta domaćinstvima ali lokalni putevi na pvom području su presečen. JP Preduzeće za puteve je odmah dalo svoju mehanizaciju i mi iz sela smo se ogranizovali da pokušamo da situaciju dovedemo u normalno stanje ali sobzirom na kišu koja lije ponovo još je teže. Kompanija Zi Đin će izvesti mehanizacij, kamione, bagere da nam pomogne jer su ovde krateri dubine od jednog metra – kaže Dragan Janković, predsednik Saveta MZ Leskovo.

Izvor: informer.rs