Ne dam: objavljena ispovest zatvorenika! Ovi inspektori diluju drogu!

Udruženje građana “Ne dam Nu dau” iz Majdanpeka objavilo je deo ispovesti zatvorenika iz tog grada, a u okviru projekta “Transparentnost za pravdu” koji je podržala Evropska unija. 

U samom dokumentu i video snimku objavljena je ispovest zatvorenika koji je ostao anoniman, a koji tvrdi kako su upravo čelnici policijske stanice u Majdanpeku odgovorni za dilovanje narkotika u tom gradu.

Pripadnici MUPa Bojan Nikolić, Aleksandar Dokić i Željko Redić su se, tvrdi pisalac ispovesti, umešali u njegov život i od njega tražili da “diluje drogu uz njihovu zaštitu i u obostranu korist”. 

Anonimni ispovedač rekao je da on nije pristao na njihovu ponudu ali da zna ko u Majdanpeku diluje drogu “za policiju”. 

On tvrdi da je uzeo od dilera policije marihuanu koju nije platio te da su mu nakon toga policijski inspektori, između ostalog, pretili rečima “e sada ćeš videti ko smo mi”. 

UG “Ne dam Nu dau” kroz projekat “Transparentnost za pravdu” prate slučajeve od javnog interesa, sudske postupke i malverzacije, u okviru tog projekta su i došli do ovog dokumenta koji je u celosti predat nadležnim organima. 

Iz “Ne dam” dalje kažu da je ovo samo deo dokumenta i da će u narednom periodu objaviti ostatak dokumenta u kome se nalaze jezivi detalji o povezanosti vrha majdanpečke policije sa dilovanjem narkotika i zloupotrebom položaja.

Podsećamo da je 2019. godine uhapšen upravo bivši načelnik PU Majdanpek zbog dilovanja droge.

Link ka video snimku: 

https://www.facebook.com/share/v/MWpoXmQUFmg35t2m/?mibextid=oFDknk