Majdanpečkoj bolnici “Dreger” donira aparat za anesteziju!

Реномирана немачка компанија „Дрегер“, која се бави производњом медицинске опреме и са којом мајданпечка болница има вишедеценијску сарадњу, донирала је овој здравственој установи савремени апарат за анестезију, који омогућава мониторнинг респираторних функција, ЕКГ записа, крвног притиска и срчане функције.

„Занимљива је прича која је претходила овој донацији. Наиме, приликом једне посете представника „Дрегера“ нашој болници, они су видели стари, одложени апарат њихове производње, исправан, али превазиђен у техничком смислу. Они су, наравно, препознали његову музејску вредност и понудили нам да га откупе за свој музеј медицинске опреме и апарата. Уместо откупа, договорили смо се да нам у замену за стари донирају нови, што су они са задовољством прихватили и учинили“, прича др Марко Радуловић, в.д. директора Опште болнице Мајданпек.

Захваљујући овом новом апарату, високих перформанси, медицинском особљу на интензивној нези сада је омогућен квалитетан и безбедан рад са пацијентима.

У Општој болници Мајданпек, јуче је почела адаптација просторије где ће бити смештен скенер, који је, за потребе ове здравствене установе, обезбедило Министарство здравља, у сарадњи са Светском банком.

Izvor: fejzbuk/OO Odbor SNS Majdanpek – Zvanična stranica