Majdanpečka bolnica dobila skener

 U novu godinu Opšta bolnica Majdanpek ušla je sa dva nova, vredna medicinska aparata, laparaskopskim stubom koji je kupila lokalna samouprava i skenerom koji je obezbedilo Ministarstvo zdravlja, kroz projekat sa Svetskom bankom.

„Zahvaljujući dobijenom CT aparatu naši pacijenti više neće morati za ovakvu vrstu dijagnostičkih pregleda da odlaze u druge gradove, čime će se u značajnom meri podići nivo zdravstvenih usluga, kako u preventivnom smislu, tako i pravovremenom početku lečenja“, kaže dr Marko Radulović, v.d. direktora majdanpečke bolnice, dodajući da je odmah nakon montaže aparata obavljeno nekoliko snimanja, na osnovu kojih je ustanovljeno da je reč o aparatu odličnih performansi.

Prema najavi doktora Radulovića  na skeneru će raditi radilog majdanpečke bolnice, dr Aleksandra Zdravković, koja će u međuvremenu proći dodatnu obuku u Kliničkom centru Niš, a po potrebi biće angažovani i radilozi iz drugih zdravstvenih  ustanova. Zvaničan početak rada očekuje se za otprilike dva meseca.

Izvor: Radio televizija Bor