Evo ko su tri policajca protiv kojih je podneta krivična prijava; jedan od njih iz Majdanpeka!

Narodna poslanica i advokatica, Danijela Nestorović, podnela je prijavu protiv policijskih službenika Aleksandra Dokića (PS Majdanpek), Zorana Filipovića (PU Kladovo) i Nenada Bosnića (PU Kladovo) zbog krivičnik dela iznuđivanje iskaza i zlostavljanje i mučenje, stoji u saopštenju koalicije “moramo – zajedno”.

Kako stoji u saopštenju, Nestorović je došla do podataka, sastavila i podnela krivičnu prijavu protiv ova tri policijska službenika i to za iznuđivanje izkaza član 136. stav 1 i zlostavljanje i mučenje član 137 Krivičnog zakona Republike Srbije.

Naime, dana 27.09.2022. godine u PU Majdanpek građanin Dragan Dmitrović iz Majdanpeka (inače težak srčani bolesnik) je prilikom saslušanja u svojstvu građanina, prinuđen batinama da prizna izvršenje kriivčnog dela ili saučesništva u izvršenju krivičnog dela za koje se sumnjiče određena lica iz Majdanpeka, inače aktivisti.

“Ovakvo ponašanje policijskih službenika je sramoćenje profesije policajca. Policijski službenici su ti koji bi trebali da obezebde javni red i mir. Građani bi trebali u uruđenim državama da imaju poverenje u policijske službenike ,a ne da strepe od policijske torture i batina, te iznuđivanja iskaza.”, naglašava se u saopštenju.