Bežinarević zahteva sankcionisanje VD direktora JKP “Donji Milanovac” – Saše Librića!

Kopredsednik pokreta #1od5miliona i odbornik SO Majdanpek, Martin Bežinarević, zahteva hitno sankcionisanje VD direktora javnog komunalnog preduzeća “Donji Milanovac”, Saše Librića.

“Librić je na sednici SO Majdanpek javno priznao da je poslednjih 6 godina svesno kršio zakon o javnim preduzećima. On je 6 puta biran za VD direktora što je protivno članu 52 ovog zakona, koji kaže da funkcija “vršioca dužnosti” traje godinu dana i da se isto lice ne može birati dva puta”, rekao je Bežinarević.

Bežinarević je danas o ovome obavestio ministarstvo rada, ministarstvo lokalne samouprave, inspekciju rada i osnovno javno tužilaštvo u Negotinu.

“Video sednice, sa Librićevim priznanjem, sam dostavio nadležnim institucijama, iako je ova informacija javno dostupna. Kada je u pitanju hapšenje aktivista u Majdanpeku ili Novom Sadu, to se radi ekspresno, ali kada treba očistiti smeće ispod svog praga onda se nadležni prave mrtvi”, rekao je Bežinarević i dodao da će u narednom periodu sakupiti dokaze o ilegalnostima svih VD direktora u Srbiji i dosatviti ih nadležnim institucijama.

“Ukoliko institucije nastave da ćute, jasno je da zakon ne mora da se poštuje. Vreme je da krenemo da čistimo korov koji je pustio korenje u javnim preduzećima i na taj način sprečimo da naša preduzeća propadaju. Svako ko ima status VD direktora duže od godinu dana mora da odgovara za to!”, zaključio je Bežinarević.