Bežinarević otišao na sastanak kod direktora Vodovoda!

Odbornik Skupštine opštine Majdanpek i kopredsednik pokreta #1od5miliona, Martin Bežinarević, danas je bio na sastanku sa direktorom Majdanpečkog Vodovoda, Slobodanom Krajićem, javio je pokret #1od5miliona u pisanom saopštenju.

Nako što Krajić nije odgovorio na postavljena pitanja na jučerašnjoj sednici SO Majdanpek, Bežianrević je otišao lično da mu postavi ista pitanja.

Zavod za Javno zdravlje Timok radio je redovne analize vode u Majdanpeku i odobrio je za piće, ali opasnost za kvalitet vode jesu i zastarele vodovodne cevi u samim zgradama.

“Ove cevi moraju da se zamene zato što utiču na sam kvalitet vode, a u narednom period ćemo inicirati i sastanak sa Javnim stambenim preduzećem i predsednicima kućnih saveta kako bi se ovaj problem rešio”, kazao je Bežinarević.

Na vodovodnoj mreži je priključen i ilegalni objekat kineske kompanije ZiJIn na srpskoj parceli 624/1, a direktor Vodovoda je rekao da “vodovod ne može da utiče na to”. On tvrdi da ovo javno preduzeće ima potpisan ugovor sa kineskom kompanijom te da nadležni treba da utvrde da li je objekat ilegalan ili ne.

“Mi smo već potvrdili u Katastru da je ovaj objekat izgrađen bez dovole I to na parceli koja ne pripada ZiJin-u, te ćemo to predati i nadležnoj inspekciji. Kada se dokaže ova tvrdnji, moraće da odgovaraju svi koji su bili saučesnici u kršenju zakone”, napomenu je Bežinarević i dodao da “prebacivanje odgovornosti više ne može da funkcioniše”.

Bežinarević je rekao da pokret i grupa građana koju predstavlja ima konkretan predlog rešenja vodosnabdevanja u Majdanpeku, a da se on ogleda u tome da se čitava vodovodna mreža u Majdanpeku promeni novom.

“Cevi u Majdanpeku nisu menjane od kada su napravljene. Zbog njihovog čestog pucanja, narod nema vodu. Potrebno je zameniti ih novim, specijalnim plastičnim, cevima zato što takve cevi mogu da izdrže i tešku strukturu grada koji se nalazi na kosini. Ovo je projekat koji može da se završi samo za godinu dana i koji je jedino rešenje koje može da osigura građane od pucanja cevi”, naveo je Bežianrević i naglasio da će se u narednom periodu zalagati upravo za ovaj projekat.

Bežinarević je naglasio da se on nikako ne može složiti sa povećanjem cene vode u Majdanpeku.

“Opština Majdanpek mora da bude ta koja će dati subvencije za vodu kako bi cena ostala nepromenjena. Građani ne smeju da ispaštaju zbog tuđih grešaka”, zaključio je odbornik SO Majdanpek, Martin Bežinarević.

Izvor: Pokret #1od5miliona