Potencijalno falsifikovanje dokumenata u opštini Majdanpek! Najavljena krivična prijava!

Odbornik Skupštine opštine Majdanpek, Martin Bežinarević, i GG Ne dam Nu Dau upozorili su na moguću zloupotrebu i falsifikovanje javnih dokumenata javnih preduzeća opštine Majdanpek.

“U materijal koji smo kao odbornici dobili za sednicu SO Majdanpek nalazio se zapisnik sa sastanka Upravnog odbora Fondacije za lokalni ekonomski razvoj. Postoji osnovana sumnja da je zapisnik falsifikovan, odnosno da se sama sednica nije desila”, navodi Bežinarević.

On dodaje da je sam dokument neuredno napisan, da lice koje je navedeno kao zapisničar nije bilo prisutno na samoj sednici dok sama sadržina zapisnika ne objašnjava tok sednice.

“To što je neki dokument nazvan “Zapisnik” ne znači da po svojoj sadržini on to jeste. Na osnovu tog zapisnika je usvojen plan rada koji je kasnije SO Majdanpek usvojila. Time je ova fondacija dovela u zabludu odbornike SO Majdanpek koji su nesvesno usvojili nelegalnu odluku”, objašnjava Bežinarević.

Bežinareviću je fondacija za lokalni ekonomski razvoj opštine Majdanpek u odgovoru na zahtev za pristup informaciji od javnog značaja rekla da su nedostaci u zapisniku rezultat greške.

“Ovakva greška jednostavno ne sme da se dogodi. Odgovorno lice je moralo da proveri zapisnik pre nego što je on usvojen. Greška ili neznanje nije opravdanje. Pogotovo ne za to što je neko lice navedeno kao zapisničar, a nije ni prisustvovalo samoj sednici.”, naglasio je Bežinarević i najavio da će u ponedeljak predati krivične prijave protiv odgovornih lica u fondaciji ali i predsednika SO Majdanpek i sekretara SO Majdanpek koji su po funkciji nadležni za legalnost odluka.

“Ovim je počinjeno krivično delo falsifikovanje isprave iz člana 356, stava 2 Krivičnog zakonika i dovođenje u zabludu. Neznanje ili neinformisanost ne isključuju krivičnu odgovornost”, zaključio je on.