Opštinsko veće usvojilo rešenja i utvrđivanju prava na podsticaje za razvoj govedarstva

Na poslednjoj ovogodišnjoj sednici Opštinskog veća Majdanpek, između ostalog, usvojena su rešenja o utvrđivanju prava na podsticaje za razvoj govedarstva, kao poljoprivredne delatnosti u 2022. godini.

Subvencije za nabavku steonih junica odobrene su 51-om poljoprivrednom gazdinstvu, koje će početkom naredne godine dobiti ukupno 133 junica simentalske rase.

„Drago nam je da se za govedarstvo iz godine u godinu prijavljuje sve veći broj poljoprivrednika iz opštine Majdanpek, s obzirom na to da su uslovi za razvoj stočarstva na području majdanpečke opštine odgovarajući“, rekla je Mirjana Cakić Mladenović iz Odeljenja za privredu i javne delatnosti, dodajući da je nadležna komisija u međuvremenu obišla sva prijavljena gazdinstva i utvrdila da su ispunjeni svi uslovi u smislu površine i opremljenosti objekata za držanje životinja.

Osim toga, na sednici je doneta i odluka o ponovnom raspisivanju konkursa za javnog pravobranioca, kojeg Opština Majdanpek već više godina nema, a prema novim zakonskim propisima ovu delatnost više ne mogu da obavljaju advokati.

Na kraju poslednjeg zasedanja u ovoj godini, Dragan Popović, predsednik Opštine  članovima  Veća zahvalio je na uspešnoj saradnji, a svim gradjanima Opštine Majdanpek čestitao predstojeće novogodišnje i božićne praznike.

Izvor: Radio televizija Bor