Opštinsko veće usvojilo je budžet za 2023. u iznosu od 1,7 milijardi dinara

Opštinsko veće Majdanpek usvojilo je, na sednici, Nacrt Odluke o budžetu Opštine Majdanpek za 2023. godinu, projektovanom na milijardu 743 miliona dinara, što je 7,97 odsto više u odnosu na poslednji rebalans. Između ostalog, Veće je dalo saglasnost  i Toplani na povećanje cena proizvodnje i distribucije toplotne energije za 11 odsto.

Budžet Opštine Majdanpek za 2023. godinu projektovan je na milijardu 743 miliona dinara, što je 7,97 odsto više u odnosu na poslednji rebalans. Saglasnost na ovaj dokument dali su, na današnjoj sednici, članovi Opštinskog veća, dok će konačnu reč dati odbornici  Skupštine opštine, na prvom narednom zasedanju.

Prema Zakonu o budžetu Republike Srbije bila je predviđena mogućnost povećanja budžeta od maksimalno 8,1 odsto u šta smo se mi uklopili. U skladu sa istim dokumentom u narednoj godini visina zarada korisnika budžeta biće povećana za 12,5 odsto. Inače, korisnicima budžeta sredstva su raspoređena na osnovu planova, za čije dostavljanje je rok bio 20. avgust“, rekla je Gordana Nikolić, savetnik u Odeljenju za budžet i finansije Opštine Majdanpek.

Trudili smo se da maksimalno izađemo u susret kako direktnim, tako i indirektnim korisnicima. Bilo je tu malo i nerealnih zahteva, ali i neodgovornih korisnika, koji su nakon zaključenja predloga budžeta dolazili sa novim stavkama“, dodao je Dragan Popović, predsednik Opštine Majdanpek.

Opštinsko Veće  Majdanpek usvojilo je, između ostalog i izmene Odluke o lokalnim komunalnim taksama, a saglasnost je data i Javnom komunalnom preduzeću „Majdanpek“ na povećanje cena proizvodnje i distribucije toplotne energije za 11 odsto.

Izvor: Radio televizija Bor