Opštinsko veće Majdanpeka prihvatilo povećanje cena komunalija!

Majdanpečko opštinsko veće je na jučerašnjem zasedanju prihvatilo predlog majdanpečkog “Vodovoda” i JKP “Donji Milanovac” o povećanju komunalnoh usluga.

Povećanje cena će Majdanpečane dočekati od 1. avgusta, a uz obrazloženje da je to zbog poskupljenja cena električne energije.

„Iako nije popularna, ova mera je neizbežna, uzimajući u obzir sve navedene razloge za povećanje cene usluga, koje, inače, nisu menjane od 2020. godine“, rekla je Mirjana Cakić Mladenović iz Odeljenja za privredu obrazlažući ponete zahteve.

Predsednik opštine Majdanpek, Dragan Popović, rekao je da će građani kubik vode plaćati 71,81 dinar sa PDV-om “za šta se u prodavnici ne može kupiti ni jedan balon vode za piće”.

Takođe, saglasnost je data i na Odluku o raspodeli sredstava, u iznosu od šest miliona dinara, za realizaciju programa 32 udruženja, od interesa za opštinu Majdanpek.

Članovi Veća prihvatili su i zaključak o produženju roka za dve nedelje, za podnošenje prijava po Javnom konkursu za privredne subjekte, koji će učestvovati u merama energetske sanacije stambenih objekata u 2022. godini.

Opštinsko veća Majdanpek ponovo je raspisalo Javni konkurs za postavljenje pravobranioca Opštine, s obzirom na to da se na prethodne niko nije javio i da ubuduće ovaj posao više neće moći da obavljaju advokati.

Izvor: Radio televizija Bor

Foto: PrintScreen