Odbornicima u Majdanpeku od sada veće naknade!

Na sednici Skupštine opštine Majdnapek, održanoj 30. juna, usvojena je promena u veličini odbrničkih dodataka odbonika SO Moajdanpek koja je podignuta na 10 hiljada dinara.

Odbornici Skupštine opštine će od sada, po održanoj sednici, primati odbornički dodatak u iznosu od 10 hiljade dinara po odborničkom mandatu.

U slučaju odborničkog kluba ovaj dodatak je čak i veći pa će samim tim predsednici odborničkih klubova primati naknadu od 11 hiljade dinara, dok će njihovi zamenici primati nešto manju naknadu u iznosu od 10.500 dinara.

Sve ovo je, kako je sekretarka SO Majdanpek Ljiljana Vasiljević objasnila, kako bi se usaglasili odbornički dodatci odbornika u opštini Majdanpek sa ostalim gradovima i lokalnim samoupravama, te navela da su nakanade u nekim gradovima čak i veće.

Po ovom pitanju se za reč javio samo odbornik Grupe građana”Može i drugačije”, Martin Bežinarević, koji je naveo da se protivi povećanju naknada “dok narod gladuje”.

“Mi treba da se solidarišemo s narodom, ako ništa drugo treba da budemo ponosni ako smo čak i prva opština sa najmanjim odborničkim dodatkom”, rekao je Bežinarević za govornicom SO Majdanpek.

Ova odluka je usvojena sa 22 galsa ZA, jedanim glasom PROTIV, dok ostali odbornici nisu želeli da učestvuju u glasanju.