Ko je prodao rudare i ko stoji iza lažnog profila?!

Profil “Volim Majdanpek” podigao je razne nedoumice poslednjih meseci, a najskorija jeste da je jedan od predsednika rudarskog Samostalnog sindikata, Goran Antić, prodao proteste rudara.

Protesti rudara stali su jedan dan nakon što su krenuli, a razlozi toga nisu objašnjeni javnosti.

Zvaničnog saopštenja kineske kompanije nije bilo, ali nije bilo ni vesti pd strane sindikata.

Ono što se pojavilo na društvenim mrežama jeste objava profila “Volim Majdanpek” koji tvrdi da je predsednika sindikata, Goran Antić, “prodao rudare”.

“Anonimnost na internetu je važna stvar. Svako ima pravo da bude anoniman, problem je zloupotreba toga”, rekao je za naš portal stručnjak za društvene mreže Nikola Ivanović.

On navodi da je ovakvo targetiranje Antića opasno obzirom da predstavlja opasnost od toga da mu bezbednost bude ugrožena.

“Ko god stoji iza tog profila, snosi ogromnu odgovornost za to što je napisao. Antić ima mogućnost da pokrene postupak pred odeljenjem za visokotehnološki kriminal i dobije ime i prezime lica koje se nalazi iza ovog profila”, rekao je Ivanović i dodao da ne treba olako shvatati ovakvu vrstu targetiranja.

U komentarima na drugim objavama postojale su i razne pretpostavke o tome ko bi mogao da bude iza ovog profila.

Najaktuelnija pretpostavka jeste da je u pitanju Mario Buljubaša, istaknuti član srpske napredne stranke i kum Branislava Tomića – člana menadžmenta kineske kompanije ZiJin.

Nažalost, dokaza o navodnoj prodaji rudara nije bilo na ovom profilu, ali ni odgovora Antića na ove tvrdnje.

Kompletnu tvrdnju profila “Volim Majdanpek” možete videti ispod.