Kinezi kao domaćini dočekali svoju Novu godinu u Majdanpeku!

Kineska Nova godina dočekana 10. 02. u Majdanpeku i Boru. Pucalo je u gradu rudara podno planine Starice. Velelepni vatromet trajao je više od 30 minuta, koji je pored Kineskih državljana koji rade u Majdanpeku, okupio i mnogobrojne žitelje grada rudara.

Neki su otišli za rodnu Kinu da sa svojima dočekaju ovaj poseban dan, a onima koji su ostali u Srbiji došli su članovi porodica i priijateji iz ove daleke zemlje sa Istoka. U kantini Kineske Kompanije Zi Đin,  organzovan je zajednički doček  iz koje se mogla čuti Kineska muzika a bogami uživalo se i u obilju najukusnijih specijaliteta Kineske kuhinje.

najviše znače u ovom momentu . Prvi put je Majdanpek u kome  već neko vreme  radim posetila moja majka i jako joj se dopada grad. A uz mene je i moj dečko Yuan , koji radi kao inženjer u Zrenjaninu. Radujem se jako , jer je ovo poseban dan i veče za mene – kaže Jing Tang , devojka koja je zaposlena u Majdnapečkom rudniku u Sektoru za ljudske resurse, među Srpskim kolegama poznatija je  po imenu Natalija.

Inače, Jing pored posla  studira i Srpski jezik u Beogradu i jako dobro govori naš jezik.Nekoliko godina je u Majdnapeku . Došla je iz Kineske provincije Hunan . Majka Cao Qin je prvi put u Srbiji i kako kaže jako joj se dopada i zemlja  ali i ljudi. Ko i svaka majka, strahovala je za ćerku kad je krenula na tako dalek put za poslom kako će se sama snaći, ali sada joj je  već lakše.

Majdanpečka Natalija,  kinekinja Tang Jing  je u Srbiji pronašla i svoju ljubav . Zhang Yuan, je dečko koji je je takođe u našu zemlju došao  za posom iz Kineske provincije Hebei i zaposlenje pronašao u Zrenjaninu.  Koliko je ova  ljubav jaka , na naše pitanjenu da li  planira da ,,nam ,, odvede Nataliju , bez razmišljanja je odgovorio: Jes! 

Izvor: informer.rs