Ispovest majke o prevremenom porođaju i gubitku devojčice: “SAMO SAM MISLILA KAKO DA SPASEMO DRUGU BEBU”

PRAVA drama odvijala se u Majdanpeku kada N. Ć., koja je nosila blizance, nije prepoznala znake porođaja.

Dok je bila u toaletu jedna od beba, devojčica, upala je u ve-ce šolju odakle je izvučena bez znakova života.

Doktorka koja je došla po pozivu izvukla je bebu zajedno sa posteljicom, a N. Ć. je odmah prebačena u bolnicu, gde je rodila zdravog dečaka. Pošto je rođen prevremeno, prevezen je u Institut za majku i dete u Beogradu.

– Žena je bila u kupatilu, nije ni osetila da je krenuo porođaj, mislila je da je reč o nagonu za velikom nuždom. Kada je naša doktorka stigla, beba je, nažalost, u trenutku prevremenog porođaja ispala u ve-ce šolju – navode u Domu zdravlja u Majdanpeku.

Dečak je trenutno u Institutu za neonatologiju u Beogradu, gde se prati njegovo stanje. Porodilja je izašla iz bolnice, na svoj zahtev, i sa suprugom je obišla svoje novorođenče.

– Beba je dobro, tamo dobija sve što je potrebno – rekla je ova žena, koja ima još dvoje dece.

Obdukcija

TELO devojčice poslato je na obdukciju kako bi se utvrdio uzrok smrti. Kako navode u Višem javnom tužilaštvu u Negotinu, čekaju se njeni rezultati.

Ona je u svojoj trećoj trudnoći nosila dečaka i devojčicu i kako ističe, tok trudnoće je bio uredan, a termin za porođaj je bio 15. decembar. Na prevremeni porođaj u 36. nedelji ništa nije upućivalo. Tog dana trebalo je da ode na ultrazvuk, da proveri kako napreduju bebe.

– Probudila sam se oko dva ujutro, pošto mi se išlo u toalet, ali nisam osetila nikakve kontrakcije – ispričala nam je N. Ć. – Imala sam samo nagon za nuždu, kontrakcije nisam imala ni dok je beba izlazila. Nije se ni čula, jer da jeste odreagovala bih. Osetila sam da jedna beba gura drugu u stomaku. Sve vreme sam morala da budem pri sebi i da ne paničim, plašila sam se. Muž je odmah pozvao Hitnu pomoć, koja je brzo došla. Nisam smela nagle pokrete da pravim. Na pameti mi je bilo samo da spasemo drugu bebu.

Nažalost, u bolnici je konstatovana smrt devojčice.

Izvor: NOVOSTI.RS