Dejan Vagner vređa žene na sednici! Zauzvrat umalo dobio flašu u glavu!

Na desetom redovnom zasedanju Skupštine opštine Majdanpek došlo je do incidenta gde su učestvovali odbornica opozicije, Irena Barbulović i predsednik odborničke grupe Srpske napredne stranke, Dejan Vagner.

Odbornica opozicije, Irena Barbulović, za Danas kaže, da se nakon odbijanja svih predloga opozicije za dopunu dnevnog reda, pristupilo redovnon toku sednice.

https://fb.watch/nYKliVN6KH/

„Negde kod treće tačke dnevnog reda ispred grupe građana ‘Ne Dam’, javila sam se za reč sa ciljem da postavim pitanja direktoru JKP Majdanpek. Tom prilikom, usled rasprave sa predsednikom Skupštine koji je uporno želeo da mi oduzme reč, sve vreme iz klupe desno od mene dobacivao je predsednik odborničke grupe SNS Dejan Vagner. Reči kojih se sećam su: ‘Ćuti bre više’, ‘Ti si nenormalna’ i ‘Jedi bre go*na’“, kaže za Danas Irena Barbulović.

Prema njenim tvrdnjama, tih nekoliko minuta, neprijatnost ali i ljutnja je u njoj rasla da bi na kraju, kako ona kaže, „usledila spontana reakcija – gađala ga je plastičnom flašicom koja je bila u njenoj ruci“.

„Nakon, evo dva dana, mogu da kažem ostaje žal što sam ga promašila a još više zbog toga što me sugrađani ‘kritikuju’ zbog promašaja. Napominjem, ovo se ne dešava prvi put. Ustaljena je praksa ovog čoveka da sa svog mesta dobacuje i psuje, a naročito mene. Ne znam odakle tolika netrpeljivost ali je sve počelo onih dana kada smo se usprotivili rušenju planine Starice u Majdanpeku. Naravno, do ovoga u civilizovanom društvu ne bi smelo da dođe ali konstantno vređanje i psovanje žene pre svega smatram nedopustivim i tome mora da se stane na put. Odbrana časti i ugleda, rekla bih“, poručila je ona.

Odbornik u Majdanpeku, Martin Bežinarević, kaže za Danas da je šef odborničke grupe naprednjaka, Dejan Vagner, rekao odbornici Ireni Barbulović da „jede go*na“ u toku njenog Skupštinskog obraćanja u utorak, 24. oktobra.

„To nije prvi put da naprednjaci, a pogotovo šef odborničke grupe SNS, predsednik Skupštine opštine i predsednik opštine ponižavaju i vređaju opozicione odbornike. Ovog puta su naišli na vrlo opravdanu reakciju odbornice Barbulović, a to je bila flaša koja je iz njenih ruku poletela ka Vagneru“, objašnjava Bežinarević.

On kaže da kao odbornik i aktivista, kao neko kome su institucije još uvek važne i smatra ih svetinjom demokratije, „može samo da kaže da mu je izuzetno žao što ga je promašila“.

„Ne znam kakav će dnevni red biti na narednoj sednici, ali znam sigurno kakvu reakciju opozicije će dobiti primitivni, bezobrazni, drski i priučeni naprednjaci“, poručio je sagovornik Danasa.

Pokušali smo da dobijemo šefa odborničke grupe Srpske napredne stranke Dejana Vagnera, poslali mu poruku, ali do objave teksta, odgovor nismo dobili.