Dan opštine: Popović hvali ZiJin, a opozicija na Starici!

Svečanoj sednici Skupštine, povodom Dana opštine Majdanpek, pored odbornika lokalnog parlamenta, predstavnika lokalnih ustanova i institucija, prisustvovali su i gosti iz bratske opštine Čelinac u Republici Srpskoj, episkop timočki Ilarion, načelnik Borskog okruga, čelnici lokalnih samouprava u okruženju kao i  menadžment kompanije Ziđin, prenosi Radio televizija Bor.

Svečanoj sednici, kao i kasnijem ručku nisu prisustvovali odbornici opozicije koji su za to vreme bili na planini Starici čuvajući je od miniranja.

U kratkom osvrtu, na period između dva septembra, predsednik Opštine Majdanpek Dragan Popović naglasio je da je tokom proteklih godinu dana mnogo toga urađeno i da iz dana u dan sve veći veći budžet,  zahvaljujući, pre svega, kompaniji Ziđin, daje prostora za još značajnija ulaganja u razvoj cele opštine .

Tradicionalno, na svečanoj sednici povodom Dana opštine, zaslužnim pojedincima i kolektivima uručene su nagrade i pohvale „12. septembar“, najviša opštinska priznanja. Ove godine nagradu su dobili  Marija Milenković Srbulović, iz Naionlanog parka Đerdap, dr  Dejan Pavlović iz GAK Narodni front, dr Kruna Živaljević, Nebojša Suru, vozač u Domu zdravlja „Dr Veroljub Cakić“, Mira Jovanović i Slavica Brankovan iz KUD „Velimir Markićević“, Udruženje građana „Veselo brdašce“, Tamara Dervišević, medicinska sestra, dr Sanela Milojević i Željko Radulović, vozač u Domi zdravlja „Dr Veroljub Cakić“ Majdanpek.

Pored Mihajla Pavlovića, Ivane Krišanović i Branka Sarića, pohvalu „12. septembar“  dobili su protonamesnik Vlada Vuković i Vesna Žikić, profesor engleskog jezika, od 1. septembra u penziji.

Dok su se na svečanoj sednici delila priznanja opozicioni odbornici nisu želeli da prisustvuju ovoj svečanosti.

“Nema razloga za slavlje. Uspesi o kojima govori predsednik opštine ne postoje. Nemsmo vodu, struju, grejanje, ZiJin ruši planinu Staricu. To kada se reši možemo i da slavimo”, rekao je Martin Bežinarević jedan od odbornika opozicije u Majdanpeku.

On tvrdi da je “ili Centar za kulturu Majdanpek ili Opština Majdanpek” slagalo o tome ko je platio koncert Milice Todorović tog dana.

“Opština kaže da nije dala dinara, a Centar za kulturu tvrdi da je opština dala milion. Ko koga ovde laže?” upitao je Bežinarević i dodao:

“Narod nema šta da jede i živi u neizvesnosti od rušenja planine Starice. Tu nema mesta za slavlje. Kada sam video ko je sve dobio priznanja, još mi je draže što nisam bio tamo” zaključio je on.

Izvor: rtvbor.rs

Foto: screenshot